Herenboeren Land van Cuijk initiatiefnemers

BoerSaam, wie doet er mee?

Elke week verse groente van het van het seizoen, fruit, eieren en voor wie wil vlees en vleeswaren. Dat van je eigen boerderij, geproduceerd door je eigen boer. Op de BoerSaam laten 200 gezinnen samen hun eigen voedsel produceren. Een prachtig duurzaam concept. In de praktijk blijkt de boerderij niet alleen een plaats te zijn waar voedsel lokaal geproduceerd wordt maar ook een centraal punt om samen te komen en kennis en ervaringen over eten te delen.

Ongeveer twee weken geleden hebben Doreen de Hoog, Jacco Raymakers en Joyce Dost het initiatief BoerSaam bekend gemaakt. Hierop is door veel mensen enthousiast gereageerd. Het idee voor lokaal en duurzaam voedsel produceren leeft in het Land van Cuijk. Op dit moment kunnen we bijna van start gaan met een initiatiefgroep. Helaas hebben zich nog geen initiatiefnemers uit de huidige gemeente Cuijk gemeld. Omdat we BoerSaam graag voor het hele Land van Cuijk willen opzetten zou het fijn zijn als er ook mensen uit de gemeente Cuijk deel willen nemen aan het initiatief. 

Leden van de initiatiefgroep onderzoeken of het haalbaar is om BoerSaam te starten. Ze organiseren o.a  voorlichtingsbijeenkomsten, gaan op zoek naar een locatie voor de boerderij en gaan in gesprek met stakeholders in de omgeving.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

 

Laat een reactie achter