Rondleiding op Bronlaak

BoerSaam initiatiefgroep gestart

Eind vorig jaar is het idee ontstaan om in het Land van Cuijk BoerSaam te starten. BoerSaam boer ben je samen met tweehonderd andere mensen uit de regio. Dit betekent elke week verse groente van het seizoen, fruit, eieren en voor wie wil vlees en vleeswaren. Dat komt van je eigen boerderij, geproduceerd door je eigen boer. Inmiddels hebben veel mensen enthousiast gereageerd en is er een initiatiefgroep gestart.

“Begin februari zijn we met een groep van dertien mensen online bij elkaar gekomen om vorm te geven aan BoerSaam”, zegt Doreen de Hoog uit Sint Anthonis, die een van de initiatiefnemers is. “Tijdens deze eerste bijeenkomst stonden de kennismaking met het BoerSaam concept en de andere aanwezigen centraal. Een groep van zeven mensen heeft aangegeven tijdens de eerste fases van het project de kar te willen trekken. Hiermee is de initiatiefgroep een feit.“

Voor Cor Baaij uit Boxmeer is het heel helder waarom hij zich heeft aangemeld als een van de kartrekkers van BoerSaam, “Dit is voor mij bij uitstek een project waarbij de kracht kan worden aangetoond van het samen doen en het brengen van balans en groei in zowel de natuur om ons heen als onszelf. Alle veranderingen die in de samenleving moeten plaatsvinden beginnen van onderaf. Uit het kleine komt het grote voort.” 

De komende tijd gaat de initiatiefgroep de verschillende mogelijkheden voor een herenboerderij onderzoeken. “Binnen het BoerSaam concept zijn verschillende uitwerkingen mogelijk.”, geeft Cor aan. “Wij gaan zoeken naar de uitwerking die het beste past bij het Land van Cuijk. Daarnaast starten we met het werven van mensen die straks Herenboer willen worden. Dat de initiatiefgroep qua samenstelling (man en vrouw, leeftijd, achtergrond, interesse en ervaring) gevarieerd is, gaat ons enorm helpen om dit project tot een succes te maken.”

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Laat een reactie achter