Herenboeren – in 5 minuten video uitgelegd

Ben je nieuwsgierig geworden naar het concept van Herenboeren? Wil je de ervaringen horen van de mensen van andere herenboerderijen? En wil je weten hoe ook jij een bijdrage kan leveren aan een andere manier van voedsel produceren?

Kijk dan dit filmpje van een kleine 5 minuten en laat je raken.

 

Toch liever tekst?:)

Het idee achter Herenboeren is dat je met een groep van ongeveer 200 mensen een eigen boerderij opricht; er wordt grond gepacht, een boer gezocht die in loondienst komt, er wordt samen gekeken wat er verbouwd gaat worden en welke dieren er komen. Dit alles wordt opgezet in de vorm van een coöperatie, wat betekent dat je mede-eigenaar, dus herenboer, wordt.

Op deze manier ben je zelf aan zet om onze voedselvoorziening anders vorm te gaan geven. Je weet waar je groenten, fruit en vlees vandaan komen. Als je wil heb je zelfs meegewerkt in het voedselproces. Er vinden op de boerderij mooie ontmoetingen plaats en er worden samenkomsten georganiseerd.

Wat voor veel herenboeren een drijfveer is, is dat ze door het zelf te doen een stapsgewijze transitie vormen naar een nieuw voedselsysteem. Voor een eenmalige inleg van €2000,00 krijg je een leven lang toegang tot voedsel dat eerlijk, traceerbaar, veilig en duurzaam geproduceerd is. Daarnaast betaal je een wekelijkse bijdrage voor de groenten die (en voor wie wil het vlees dat) je 1x per week krijgt.
De huidige herenboeren zijn er trots op dat ze op deze manier hun steentje kunnen bijdragen aan een duurzame voedselproductie.

Laat een reactie achter