Doe jij mee? Teken nu de intentieverklaring

Regelmatig vragen mensen ons: “Kunnen we al lid worden?”
Op dit moment is dat nog niet mogelijk. Maar het is wel mogelijk om een intentieverklaring te tekenen. Hiermee spreek je je voornemen uit om wanneer dit wel kan lid te worden van boerSaam. Daarna doe je een eerst inleg waarmee de coöperatie in oprichting de eerste opstartkosten (oprichting coöperatie, bodemonderzoek, informatiemateriaal) kan betalen. Hierbij moeten we vermelden dat mocht het onverhoopt zo zijn dat het niet lukt om BoerSaam op te richten je deze inleg kwijt kunt zijn.

De eerste 120 mensen die de intentieverklaring tekenen zijn er straks zeker van dat ze lid kunnen worden van BoerSaam en een ledencertificaat kunnen kopen. De ledencertificaten gaan maximaal € 1.400 kosten. Dit is de inleg die je doet in de coöperatie waarmee je ook mede-eigenaar wordt van het bedrijf en alle middelen die worden aangeschaft. Deze inleg wordt gebruikt om duurzame middelen aan te schaffen zoals een bewateringssysteem en machines. Je kunt de aanschaf van een ledencertificaat zien als een aandeel dat je in de coöperatie neemt.

Iedereen die er zeker van wil zijn straks deel te kunnen nemen aan BoerSaam, kan nu via de website van BoerSaam de intentieverklaring downloaden. Het ondertekende document kan worden gemaild naar intentieverklaring@boersaam.nl of worden gestuurd naar de penningmeester van BoerSaam.